logo-topp 02

Enda et vellykket sambandsoppdrag.

NM RK ser på 20130830 225705 640

 

I siste helgen av August ble Norgesmesterskapet for Røde Kors hjelpekorps arrangert i Oslo.  En av de store oppgavene var nattorientering rundt Sognsvann.  Vår oppgave var å spore hvert av de 14 lagene under den 5 timers lange konkurransen.  Alle lagene fikk med seg en APRS enhet i sekken, og ved hjelp av digipeater oppsatt og betjent på Grefsenkollen så sikret vi kontinuerlig oppdatering av status på lagene både for rennarrangøren, alle supporterne og ledelsen i Røde kors som overvåket det hele på storskjerm i supporter cafeen på Majorstuen. I tillegg ble kartet lagt ut på Røde kors sine sider og kontinuerlig oppdatert, slik at også de som var hjemme kunne følge med på løpet.

Selve orienteringsløpet var interessant - det startet kl. 2100, og det var allerede ganske mørkt, overskyet og ingen måne.   Maksimal tid for å finne de 10 utsatte postene var 5 timer.  Som man ser av plottet så ble
det mange forskjellige veivalg - og det fallt mange gode kommentarer fra tilskuerne.  Man kan blant annet se det ene laget som gikk i sirkel - og kom tilbake til start - for så å ta ut ny kurs.

Lagene hadde stor glede av å få se sine egne rutevalg etter at de kom i mål, og kunne se egne alternative valg og også sammenligne med konkurrentene. Løpsledelsen var naturlig vis meget glade for å til enhver tid å vite hvor lagene var, og ikke være avhengig av de få bemannede postene de hadde og deres rapportering om passering.  Tilbakemeldingen fra tilskuerne var - aldri har nattorientering vært så kontinuerlig
spennende.  Konkurransene fortsatte neste dag i Frognerparken, og vinneren iår ble laget fra Oslo som både vant nattorienteringen og øvelsene dagen etter.

Med begeistrede og takknemlige løpere, arrangører og tilskuere så blir det vel ikke siste gang vi må belage oss på en laaaang natt sammen med Røde Kors.

LA1SP